Tuesday, October 12, 2010

Muzium Padi

Assalamualaikum.. Peace no war! Hehe. Today was my happy day. Hehe. Aku kuaq g dating. Destinasi aku ngan dia dalam negeri ja.. Lau luaq dpd Kedah alamat kopak aa.. (^_^) X sangka tui.., date kami menjadi. He. Suka3. Jensen Ackles.., sorry love.. Please... I beg u. Don't envy.

Hmm.. Agak2 hampa aku p date kat mana..?? Heheh. Kalaw rakyat Kedah x taw gak bila tengok pic bawah ni.., aku rasa baik hampa angkut rumah hampa p dok kat negeri len (emosyenel niyh).




A- Muzium Padi
B- Muzium Padi
C- Muzium Padi
D- Muzium Padi


Aik? Semua jawapan sama ja.. Dah tu jawapan dia mesti la aku ngan dia p date kat Muzium Padi.. Adoii la.. Jawapan dah tbentang kat depan mata.. Memang hampa x terer jawap. Ekekekeke. Tempat date yg penuh dengan nilai estatika. Estatika tu apa..?? Haa... P tengok lam Kamus Dewan. *;) Jangan mare... Utk pengetahuan semua, muzium ni terletak dekat Gunung Keriang. Tapi orang Kedah panggey Gunung Kheyang. Hehe.

Hmm.. Aku penah p Muzium Padi taun 2002, masa tu aku kanak2 ribena g. Tapi tym tu muzium x siap.. Tu pasai la aku nekad nak p gak reni ngan dia.. Ada ka orang nak my? Soalan yang terlintas kat pala yg x reti dok diam. Ada ja.. Tym aku ngan dia p, aku selisih ngan dak tadika ngan dak skol rendah darjah 6. Mentang depa dah beyh exam.. (^_^)

Pencinta kedamaian (macam aku.. heheheheheh) mesti suka. Budak art pun confirm layannnn. Insyaallah bleyh dapat ilham. Heheh. Kami tengok panorama yang pelbagai di atas puncak. Best damn thing! Macam lagu Avril Lavigne. Hehe.

----STOP SAT. Layan cita Asmara. Satgi aku sambung balik. Tata----


sebenaqnya lau perembang betui2, ni pic pesta rakyat laa beyh kurang. dok menari lengkap ngan pakaian tradisional. hampa x nampak..?? mmg la x nampak.. aku nampak pun sebab aku zoom kat kamera. hehe. papahai gunung keriang tu mmg cantik..

yang ni plak para petani sibuk berbincang di tengah sawah. macam dok check tahap kualiti padi. ralit tui depa.. aku ambik pic pun x perasan.

yg berguni2 dekat van tu padi baja kowt.. tah laa. aku agak2 ja. aku kan suka wat pala ayam. hehe

depa len dok kalut, depa ni pun sama naik. fuh! sakan tui market niyh.. ramai orang

pemandangan niyh aku snap sebab awan dia cantik.. emm.., pokok nyoq ada 4.. maksudnya?? i love you, dear.. ha3. x dak kna ngena langsung.

saya suka pelangi. ni sudut pandangan berapa degree aku pun x taw. yg aku taw.., aku terer ambik pic. hehhe (tersipu2) hantam sajalah labu...

tuan punya blog

menatap keindahan ciptaan Allah.. penuh kekhusyukkan. tapi yg baju hitam lam pic tuu.., real ok..?? hehe.

Sebenaqnya.., semua pic di atas adalah lukisan semata-mata. Ulangan.. LUKISAN. Sapa punya reja la dok lukih niyh (dalam hati jeles sebenaqnya. huhu!!). Aku nak mengucapkan tahniah kepada beliau.. Great impact in my soul. Huhu. X caya gak ni lukisan..?? Sila la berkunjung sendiri ke sini.. Tiket? Sat2. My aku nak check balik. (mencari2 tiket lam dompet yg disimpan sebagai kenangan). Murah ja pun.. RM 3. Bukan RM 30. X dak sebab x maw p. Hehe.


tangga nak naik p puncak menskodeng panorama. siap ada stalaktit agi..

dua photos kat bawah niyh bukti kukuh lagi konkrit bahawa panorama yg diambil adalah lukisan.. siap ada kerusi untuk duduk dan akan mengelilingi pemandangan macam pusingan. rasa aku kat atas pelantaq lak. he. (macam la aku besa naik pelantaq)



insan mana tah tersesat lam kamera aku. ha3 *;)

Aku ingat masuk tang niyh ada scenery ja. Padahai kalaw check2 balik ada 2 tingkat. Ataih sekali pelantaq niyh, bawah pelantaq, entrance.. Ground floor adalah tempat gajet2 bendang dipamerkan untuk tontonan umum sesuai untuk semua lapisan masyarakat [U]

Cuba hampa tengok betui2 pic seterusnya..

Sebuah lif

Oo.. yea.. Hanya sebuah lif. Mesti hampa semua kata aku gila. Hehe. Gambaq lif pun nak bubuh. Haa.. My aku nak perkenalkan nilai kehalusan estatika kat hampa. La ni hampa tengok plak pic seterusnya.. Jeng3.............................



Menatang apa plak dah niyh..?? Ni adalah kulit padi. Dinding lif tu diperbuat dpd kulit padi ni la.. Sebab tu la aku suh hampa belek tengok2. Gamak2 x nampak.., largekan pic lif tu. Klik ja kat pic tu. X kena bayaq pun..

Jom2. Aku nak bawak hampa teroka gajet yang aku sendiri x pnah dengaq.. Hehe. Kalaw penah dengaq pun.., baru hari ni taw bentuk sebenaq. Apa nak jadi laa ngan anak2 pasca merdeka..










Haih... Jenoh aku nak sumbat semua pic kat cni.. Hehe. Nak tengok lagi banyak.., gajet and ekseseri dengan lebih banyak..., silalah kunjungi muzium ini. Sekian dari saya..

Aduih... Jom cabut beb. Eh, c2 dah masuk ka..?? Dak lagi la.. Ni plak gajet2 yang digunakan di negara Kemboja.





Yang pelik dilakukan aku dan dia.. Dah balik baru la kami p ambik pic kat nama muzium. Hihi. Sep bek x lupa. Cuma cara promo lain sebab IQ kekreatifan manusia e2 berbeza..



Lastly, mereben di luaq..







Dia tu minah niyh la..

Iman Fadzil..
Retak blog aku ngan kekontrolan hg.. Hahah

Dah dia ja yg teman aku. Heheh. Dia la driver aku. Rasa macam aku bos besyaq. Heheh. Sapa dia niyh..?? Sepupu saye yg no. 9 dalam carta cucu Tok Misah.

X larat dah.. Tata baby blog.. Nitez. T.c~

p/s: Man, pas ni bawak Papa Bibib.. Ha3 *=P

1:01 a.m.



2 comments:

  1. bkn lpas pmr kta ada p muzium padi ka??

    ReplyDelete
  2. yaaa ka..?? x perasan lak aku.. tunjuk bukti yg.. hehe

    ReplyDelete