Wednesday, November 9, 2011

scrabble #10

Assalamualaikum.. ^^

Sebelum hari ini berakhir..., iinkan aku post di sini.

Erkk~~ Lantak hang la.. Hang kan tuan punya blog niyh...

Opp!!! Tlupa la plak.. Heheh..

Satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam, kemudian 4 jari lainnya pertemukan hujungnya (lihat gambar).

Permainan dimulakan sekarang!! 5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan.... Eh?? Ya ka..?? (muka x caya)

1. Cuba buka ibu jari anda. Ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua. Manusia mengalami sakit dan kematian, oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2. Tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda. Jari telunjuk mewakili saudara kita (abang, kakak, adik). Mereka memiliki keluarga sendiri, dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3. Sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda. Jari kelingking mewakili anak-anak. Cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4. Selanjutnya, tutup jari kelingking anda. Bukalah jari manis di mana anda menyarungkan cincin perkahwinan. Anda akan berasa hairan kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka. (aku berusaha untuk bukak. atoihhh. wat sakit sendi jari manis aku ja) Kenapa?? Kerana jari manis mewakili suami isteri.. Selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain, sehidup semati.

Amazing right..??? *=)

**copy paste via fb. credit to the real owner.. ^^

p/s: aku dah ngantuk. jom kita tidoq.. dah 2 hari aku jadi burung hantu. oh no!! malam niyh mesti tidoq awai. hehe. night, universe!! night siwon. i love you.. *=P


Love,
munirahazmi

No comments:

Post a Comment